Mrożone Ciasto francuskie HoReCa
500 g do rozwałkowania
Mrożone Ciasto francuskie 500 g o wymiarach 24×35 cm to porcja ciasta, które należy rozwałkować i dostosować grubość do swoich potrzeb. To idealna baza pod rozmaite desery oraz wytrawne propozycje. Niezwykły smak i kruchość ciasta francuskiego po wypieczeniu zdefiniują wyjątkowość przygotowanych produktów.
Składniki: odtworzone mleko odtłuszczone; wafle 10% (mąka pszenna; tłuszcz roślinny: rzepakowy; emulgator: lecytyna sojowa; sól; substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu); cukier; tłuszcz roślinny: kokosowy; syrop cukru inwertowanego; serwatka w proszku (z mleka); syrop glukozowy; kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu; emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; stabilizatory: mączka chleba świętojańskiego, guma guar; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; zagęszczony sok truskawkowy 0,2%; barwniki: betanina, karoteny; aromaty; aromat naturalny.
Wartość odżywcza | 100 g produktu zawiera | 1 porcja (180 ml) zawiera | %RWS* na porcję |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 806,5 kJ/ 192,2 kcal | 564,5 kJ/134,6 kcal | 7% |
Tłuszcz | 8,5 g | 5,9 g | 8% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 7,3 g | 5,1 g | 26% |
Węglowodany | 25,4 g | 17,8 g | 7% |
w tym cukry | 17,1 g | 12 g | 13% |
Białko | 3,6 g | 2,5 g | 5% |
Sól | 0,2 g | 0,1 g | 2%n |
% RWS* – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal). u003cbru003eOpakowanie zawiera 1 porcję produktu.