Ciasto francuskie z makiem
pojemność 500 ml
ilość sztuk w kartonie 12 szt.
ilość kartonów na palecie 72 szt.




Ciasto francuskie z makiem.

CO O CIEŚCIE FRANCUSKIM WIEDZIEĆ TRZEBA

Czas rozmrażania ciasta zależy od stopnia jego zamrożenia i temp. otoczenia, np. w temp. pokojowej od 20 do 180 minut. Najlepszą jakość ciasta uzyskuje się przez rozmrożenie w lodówce. Podczas formowania ciasto powinno pozostać chłodne. Nie zaleca się też rozmrażać go w podwyższonych temperaturach - co najwyżej w kuchence mikrofalowej przy użyciu opcji rozmrażania na najwyższej mocy. Ciasto można piec na pergaminie w którym zostało dostarczone, jednak na blaszce, nie na szkle lub porcelicie. Piekarnik należy nagrzać, o ile to możliwe, część dolną mocniej niż górną. Dekoracja z owoców lub jarzyn spowoduje, że ciasto urośnie jedynie w miejscach nie przykrytych. Nie zmniejszy to jednak jego smakowych wartości. Posmarowane przed pieczeniem jajkiem rozmąconym z odrobiną wody nabierze pięknego, złotego koloru.

ROŻKI FRANCUSKIE NADZIEWANE

Rozwałkować ciasto do grubości 1/2 cm i pokroić na kwadraty. Jeśli rożki nadziewamy konfiturą (dżemem) , wycinamy kwadraty mniejsze ( o boku 5 cm) , a jeśli jabłkami - większe ( o boku 10 cm) . Jabłka umyć, obrać, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne. Na każdym kwadracie ułożyć konfiturę (dżem) lub połówkę jabłka, złożyć ciasto w trójkąt i zlepić brzegi. Ułożyć rożki na blasze, posmarować rozmąconym jajem, posypać cukrem Pudrem i piec w bardzo gorącym piekarniku (220-300°C).

JĘZYKI ADWOKACKIE

Rozwałkować ciasto na blaty grubości ok. 1/2 cm i wyciąć karbowaną foremką okrągłe ciasteczka. Na stolnicy rozsypywać warstwę cukru wymieszanego z drobno posiekanymi orzechami, na nim układać wycięte krążki umaczane uprzednio w białku. Następnie rozciągnąć krążki wałkiem nadając im kształt języków. Ułożyć ciastka na blachach powierzchnią z cukrem do góry i piec w bardzo gorącym piekarniku (220-260°C).

PALUSZKI FRANCUSKIE

Ciasto wyłożone na blaszkę należy pociąć wzdłuż na równe paski szer. 1 cm, a następnie poprzecznie na cztery równe części i posypać kminkiem, grubą solą, papryką, ziołami lub podobnymi przyprawami.


wróć do listy
  o B&G aktualności nowości nasze lody nasze ciasta polityka jakości konkursy promocje kontakt

Aktualności
9.10.2013
INSPIRACJE najmłodszych z ciasta francuskiego
Zabawa połączona z radością ożywiania kształtów. Przy pomocy najmłodszych z Ciasta francuskiego B&G można otrzymać takie właśnie słodk ...   »

1.10.2013
Sprawdź - Co nowego w ciastach francuskich?
Przygotowaliśmy nowe produkty na jesienne wieczory: Ciasto francuskie chłodzone 275g. oraz dla tych, którzy chcą mieć 10 porcji od r ...   »

1.9.2013
NOWE CIASTO CHŁODZONE 275g.
Zachęcamy do zakupu Ciasta francuskiego w wersji chłodzonej. Teraz Nowa receptura !!! Co poprawiliśmy: - dostosowaliśmy grubość do Waszych sugesti ...   »

18.12.2012
Teraz Ciasto francuskie z MASŁEM
Na życzenie naszych klientów, wprowadzamy nowy produkt Ciasto francuskie z dodatkiem masła. NOWA Forma ciasta - 10 sztuk PŁATKÓW/opa ...   »

7.4.2012
Nowe smaki lody w kuwetach na gałki !!!
DLA LODZIARNI, KAWIARNI - CAŁA HoReCa Polecamy !!!
...
  »

1.4.2012
Skosztuj Nowości jakie przygotowaliśmy na Lato 2012.
1.Milki fan - Prawdziwie Mleczny 2.Feliks   »

10.1.2012
Otrzymaliśmy CERTYFIKAT BRC !!!
Nasze starania i praca nad ciągłym doskonaleniem procesów produkcji tym samym naszych produktów znalazły kolejny raz potwierdzenie, otrzymaliśmy Certy ...   »

2.8.2011
Dotacje 2011
Zakończyliśmy wdrażanie projektu: „Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Małopolskiego Regionalnego Programu Operac ...   »

2.12.2010
CIASTECZKA FRANCUSKIE W 4 SMAKACH !
Prezentujemy nowe produkty, ciasteczka francuskie w 4 smakach: Już teraz kupisz w cukierniach patronackich adresy znajdziesz - klik ...   »

5.5.2010
Nowe Lody BANKIETOWE - SPRAWDŹ JEGO SMAKI!!
Prezentujemy nowy produkt w kubeczku : LODY BANKIETOWE połączyliśmy w nim nutę wanilii, adwokatu oraz smak cukierków kukułka.
...   »

2.5.2010
SMOCZA JAMA ŚMIETANKOWA
TERAZ w nowym smaku ŚMIETANKOWYM Z SOSEM KRÓWKA!!!! Zbieraj tatuaże oraz kolekcję motocykli, wymieniaj się z przyjació ...   »

22.3.2010
TOM III KSIĘGI LODÓW WYDANY
Zapraszamy w podróż do Baśniowej Krainy Legend krakowskich, obfitujących w różne smaki prz ...   »

23.3.2009
NOWE PRZEPISY KLUBU PRZYJACIÓŁ CIASTA FRANCUSKIEGO
Na Wielkanoc przygotuj nowe potrawy, desery i smakołyki
  »

1.3.2008
OTWÓRZ KSIĘGĘ LODÓW, POZNAJ SMAK PRZYGODY!!!
TOM I - KRAINA BAŚNI, NIE TYLKO DLA MŁODYCH!
TOM II - KRAINA POSZUKIWAŃ, NOWYCH DOZNAŃ, SMAKU.   »

25.9.2007
Przyłącz się do KLUBU PRZYJACIÓŁ CIASTA FANCUSKIEGO
Jeśli lubicie Państwo ekperymentować w kuchni, zaprezentujemy kilka pomocnych wskazówek - jak w sposób ciekawy, przyjem ...   »

2.4.2007
JUŻ WKTÓTCE, ZNAJDZIESZ MAGICZNĄ CZWÓRKĘ !
Dla wymagających klientów, przygotowaliśmy specjalne produkty DLA DWOJGA.... teraz każdy, może wywołać dodatkowe wrażenia, rozkoszując si ...   »

30.5.2006
KOLEJNA SERIA DESERÓW Organza
Dla spragnionych radości smaku, przygotowaliśmy kolejne desery Organza. Tym razem, desery Organza są w pojemnikach 900ml., tak aby w grupie pr ...   »

1.6.2005
ORGANZA !!!! - Seria Deserów w OWOCACH
Wprowadzamy serię nowych produktów Premium pod marką - Organza. Desery, poprzez wyszukaną kompozycję smaków oraz egzotyczne opakowan ...   »

0.0.0
NA DŁUGIE WIECZORY !!!!
Do potraw i nie tylko, polecamy: CIASTO FRANCUSKIE, które można wypełnić dowolnie skomponowanym farszem.   »

 

jak często jadasz lody?

jeden dziennie
jeden tygodniowo
jeden w miesiącu
nie jadam
wyślij
wyniki


 
 
o nas | aktualności | nasze lody | nasze ciasta | kontakt
© Copyright 2006 - B&G Krakowskie Lody z Rycerzykiem   powered by Insignia