MROŻONE Ciasto Francuskie w 1 płacie - 500g.
pojemność 500 ml
ilość sztuk w kartonie 12 szt.
ilość kartonów na palecie 72 szt.




CO O CIEŚCIE FRANCUSKIM WIEDZIEĆ TRZEBA

Czas rozmrażania ciasta zależy od stopnia jego zamrożenia i temp. otoczenia, np. w temp. pokojowej od 20 do 180 minut. Najlepszą jakość ciasta uzyskuje się przez rozmrożenie w lodówce. Podczas formowania ciasto powinno pozostać chłodne. Nie zaleca się też rozmrażać go w podwyższonych temperaturach - co najwyżej w kuchence mikrofalowej przy użyciu opcji rozmrażania na najwyższej mocy. Ciasto można piec na pergaminie w którym zostało dostarczone, jednak na blaszce, nie na szkle lub porcelicie. Piekarnik należy nagrzać, o ile to możliwe, część dolną mocniej niż górną. Dekoracja z owoców lub jarzyn spowoduje, że ciasto urośnie jedynie w miejscach nie przykrytych. Nie zmniejszy to jednak jego smakowych wartości. Posmarowane przed pieczeniem jajkiem rozmąconym z odrobiną wody nabierze pięknego, złotego koloru.

PL Sposób przygotowania: Wyjmij zamrożoną porcję z opakowania, rozłóż na stole i poczekaj ok. 1 godziny na rozmrożenie. Formuj i nadziewaj jeszcze chłodne ciasto. Przygotowane do pieczenia ciasto układaj na zimnej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 210ºC (o ile to możliwe nagrzej mocniej część dolną niż górną), przez 10 – 15 minut (w zależności od ilości i rodzaju nadzienia).
GB Method of preparation: Take the frozen dough out of the package, Put it on the table and wait for about 1 hour until it thaws. Form and stuff the cold dough. When it is ready for baking, put it on a cold backing sheet lined with baking paper. Preheat the oven to 210°C (if possible, warm the bottom part of the oven more than the top) and bake the dough for 10 - 15 minutes (depending on the amount and type of filling).
IT Metodo di preparazione: estrarre le porzioni surgelate dal pacchetto, disporle su un tavolo e attendere circa un’ora per lo scongelamento.Dare forma all’impasto e farcirlo ancora freddo. Disporre l’impasto pronto per la cottura in una teglia fredda foderata con carta da forno. Cuocere in forno preriscaldato a 210° C (se possibile, riscaldare maggiormente la parte inferiore che quella superiore) per 10 – 15 minuti (a seconda della quantità e del tipo di farcitura).
RUS Способ приготовления: Достать замороженные порции из упаковки, разложить на столе и подождать ок. 1 часа, чтобы разморозились. Формировать и заполнять начинкой еще холодное тесто. Приготовленное к выпечке тесто укладывать на холодный противень выложенный бумагой для выпечки. Печь в духовке нагретой до 210 ºС (если это возможно – нагрейте нижнюю часть сильнее, чем верхнюю), 10 - 15 минут (в зависимости от количества и рода начинки).

Wartość odżywcza produktu:/Nutritive value:/ Valore nutrizionale del prodotto:/ Питательная ценность продукта:100 g
Wartość energetyczna:/Energy value /Valore energetico:/ Энергетическая ценность:406kcal/ккал 1691kJ/кДж
Białko:/Protein:/ Proteine:/ Белок:5,1 g/г
Węglowodany:/Carbohydrate:/Carboidrati:/Углеводы: 37,5 g/г
Tłuszcz:/Fats/ Grassi:/ Жир:26,1 g/г

PL Produkt głęboko-mrożony. Nie zamrażać powtórnie. GB Deep-frozen product. Do not freeze again. IT Prodotto surgelato. Una volta scongelato, non ricongelare. RUS Глубокозамороженный продукт. Повторно не замораживать


NAJNOWSZE 4 PRZEPISY, PRZYDATNE NA WIELKANOC,
PRZEDSTAWIAMY PONIŻEJ !!!!


NOWE PRZEPIS KLUBU PRZYJACIÓŁ CIASTA FRANCUSKIEGO


JAJKA W CIEŚCIE FRANCUSKIM


Składniki:
• 1/2 op. (250 g) mrożonego ciasta francuskiego
firmy B&G • 7 jajek • 3 łyżki octu winnego
• 2 szklanki mleka • 1/2 szklanki śmietany (30%)
• 2 cebule • 2 kromki chleba razowego • 1 łyżka masła
• szczypta gałki muszkatołowej, goździków, soli i pieprzu
Sposób przyrządzania:
1. Ciasto rozwałkować na grubość 5 mm i wyciąć 12 kółek
o średnicy 6 cm. W 6 wyciąć 4,5 cm otwory. Na kółka
położyć pierścienie, smarując jajkiem.
2. Piec 10-15 minut w temp. 250°C.
3. Cebulę posiekać, podsmażyć, zalać gorącym mlekiem.
4. Dodać rozdrobniony chleb, przyprawy i gotować
przez ok. 20 minut. Sos przetrzeć przez sitko.
Wlać śmietanę, odparować.
5. Zagotować litr wody z octem i solą. Wbić jajka.
Gotować 3-4 minuty.
6. Do każdej foremki z ciasta włożyć po jednym jajku.
Zalać sosem.
7. Piec 10 minut w temp. 200°C.

NOWE PRZEPIS KLUBU PRZYJACIÓŁ CIASTA FRANCUSKIEGO


SZYNKA W CIEŚCIE FRANCUSKIM


Składniki:
• 1500 g szynki wieprzowej • 1 szklanka bułki tartej
• 1/2 szklanki śmietany • 1/2 szklanki bulionu
• 1 op. (500 g) mrożonego ciasta francuskiego firmy B&G
• 1 jajko • 1/2 pęczka natki pietruszki • 1 żółtko
• sok z 1 cytryny • 1 łyżka musztardy • olej
• 2 ząbki czosnku • sól • biały pieprz
Sposób przyrządzania:
1. Bułkę, śmietanę, musztardę, jajko, posiekaną natkę
i przyprawy wymieszać.
2. Mięso natrzeć solą i pieprzem, skropić sokiem
oraz olejem. Odstawić na godzinę.
3. Mięso i czosnek włożyć do foliowego piekarnika.
Podlać bulionem. Piec ok. 60 minut w temp. 200°C.
4. Ostudzone mięso obłożyć masą z bułki tartej.
5. Rozwałkowane ciasto pokroić na paski, obłożyć nimi
szynkę i posmarować żółtkiem.
6. Piec ok. 10-15 minut w temp. 200°C.

NOWE PRZEPIS KLUBU PRZYJACIÓŁ CIASTA FRANCUSKIEGO


TARTA Z JAJKAMI W CIEŚCIE FRANCUSKIM


Składniki:
• 1/2 op. (250) g mrożonego ciasta francuskiego
firmy B&G
• 200 g twarożku cebulowego
• 2 jajka
Sposób przyrządzania:
1. Jajka ugotować na twardo.
2. Ciasto ułożyć na blaszce o średnicy 20 cm.
3. Brzegi wyłożyć dodatkową warstwą ciasta.
4. Piec przez 15 minut w temp. 250°C.
5. Na ciasto wyłożyć twarożek i pokrojone w plastry jajka.

NOWE PRZEPIS KLUBU PRZYJACIÓŁ CIASTA FRANCUSKIEGO


RURKI Z KREMEM


Składniki:
• 400 ml mleka
• 125 g masła
• 1 op. budyniu waniliowego z cukrem
• sok z 1/2 cytryny
• 2 łyżki cukru pudru
• 1 op. (500 g) mrożonego ciasta francuskiego firmy B&G
Sposób przyrządzania:
1. Budyń ugotować na mleku.
2. Masło utrzeć z cukrem, stopniowo dodając ostudzony
budyń i sok z cytryny.
3. Ciasto cienko rozwałkowywać, pokroić na paski
o szerokości 2 cm i nawinąć na wysmarowane
tłuszczem blaszane formy do rurek.
4. Rurki ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce.
5. Piec w temp. 180-200°C na złoty kolor (ok. 15 minut).
6. Rurki nadziać kremem.


ROŻKI FRANCUSKIE NADZIEWANE

Rozwałkować ciasto do grubości 1/2 cm i pokroić na kwadraty. Jeśli rożki nadziewamy konfiturą (dżemem) , wycinamy kwadraty mniejsze ( o boku 5 cm) , a jeśli jabłkami - większe ( o boku 10 cm) . Jabłka umyć, obrać, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne. Na każdym kwadracie ułożyć konfiturę (dżem) lub połówkę jabłka, złożyć ciasto w trójkąt i zlepić brzegi. Ułożyć rożki na blasze, posmarować rozmąconym jajem, posypać cukrem Pudrem i piec w bardzo gorącym piekarniku (220-300°C).

JĘZYKI ADWOKACKIE

Rozwałkować ciasto na blaty grubości ok. 1/2 cm i wyciąć karbowaną foremką okrągłe ciasteczka. Na stolnicy rozsypywać warstwę cukru wymieszanego z drobno posiekanymi orzechami, na nim układać wycięte krążki umaczane uprzednio w białku. Następnie rozciągnąć krążki wałkiem nadając im kształt języków. Ułożyć ciastka na blachach powierzchnią z cukrem do góry i piec w bardzo gorącym piekarniku (220-260°C).

PALUSZKI FRANCUSKIE

Ciasto wyłożone na blaszkę należy pociąć wzdłuż na równe paski szer. 1 cm, a następnie poprzecznie na cztery równe części i posypać kminkiem, grubą solą, papryką, ziołami lub podobnymi przyprawami.

PRZEPIS KLUBU PRZYJACIÓŁ CIASTA FRANCUSKIEGO


DORSZ W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Składniki:
• 600 g filetów z dorsza • 200 g czerwonej papryki
• 2 op. (po 500 g) mrożonego ciasta francuskiego firmy B&G
• 1 żółtko • 4 kieliszki sherry
• 1 pęczek koperku • 8 łyżek oleju • 2 gałązki szczypiorku
• 1 ząbek czosnku • sól • biały pieprz
Sposób przyrządzania:
1. Filety pokroić na 8 kawałków.
2. Paprykę, koper, szczypiorek i czosnek oczyścić,
posiekać.
3. Dodać przyprawy, sherry, olej i zalać rybę.
Odstawić na 15 minut.
4. Ciasto rozwałkować na prostokąty 13 x 5 cm.
5. Rybę i paprykę osączyć, ułożyć na połówce każdego
prostokąta.
6. Brzegi ciasta posmarować żółtkiem.
Złożyć prostokąty na pół, skleić brzegi.
7. Wierzch posmarować żółtkiem.
8. Piec 25-30 minut w temp. 220°C.

PRZEPIS KLUBU PRZYJACIÓŁ CIASTA FRANCUSKIEGO


WYKWINTNA POLĘDWICZKA

Składniki:
• 500 g pieczarek • 3 cebule
• 2 łyżki masła
• 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
• 4 polędwiczki wieprzowe (ok. 500 g)
• 1 op. (500 g) mrożonego ciasta francuskiego firmy B&G
• 250 g szynki konserwowej • 1 jajko
• 2 łyżki oleju • sól • pieprz
Sposób przyrządzania:
1. Cebule i pieczarki drobno pokroić i podsmażyć
na maśle do całkowitego odparowania wody.
Dodać natkę, przyprawić.
2. Polędwiczki przyprawić, obsmażyć na oleju.
3. Ciasto rozwałkować na 4 prostokąty, na każdym ułożyć
farsz, plastry szynki i polędwiczkę. Zrolować, zlepić
brzegi.
4. Ciasto posmarować rozmąconym jajkiem.
5. Z pozostałego ciasta powycinać radełkiem paski
do dekoracji.
6. Piec 20-25 minut w temp. 200-220°C.

PRZEPIS KLUBU PRZYJACIÓŁ CIASTA FRANCUSKIEGO


SAKIEWKI ZE SZPINAKIEM

Składniki:
• 1 op. (500) g mrożonego ciasta francuskiego firmy B&G
• 300 g mrożonego szpinaku w liściach
• 1 ząbek czosnku • sól • pieprz
Sposób przyrządzania:
1. Ciasto podzielić na 9-10 małych kwadratów.
2. Szpinak podgrzewać wraz z posiekanym czosnkiem
na małym ogniu przez 10-15 minut. Dodać sól i pieprz.
3. Porcję szpinaku o wielkości orzecha włoskiego położyć
na kwadracie z ciasta. Połączyć rogi kwadratu, chowając
tym samym farsz do środka.
4. Piec przez ok. 30 minut w temp. 220°C.

PRZEPIS KLUBU PRZYJACIÓŁ CIASTA FRANCUSKIEGO


OWOCOWE PODUSZECZKI

Składniki:
• 1 op. (500 g) mrożonego ciasta
francuskiego firmy B&G
• 1 szklanka mleka
• 200 g truskawek lub innych owoców
• 6 żółtek • 8 łyżek cukru pudru
• 2 łyżki mąki ziemniaczanej
• 1/2 op. cukru wanilinowego (8 g)
Sposób przyrządzania:
1. Ciasto rozwałkować, przełożyć do blaszki
i piec przez ok. 25 minut.
2. Żółtka utrzeć z cukrem. Wsypać mąkę.
3. Mleko zagotować i powoli wlewać do masy żółtkowej,
mieszając, aż masa zgęstnieje.
4. Wystudzone ciasto pokroić na kwadraty. Na każdym
nałożyć porcję kremu i udekorować truskawkami.

Wkrótce kolejne przepisy !!!


Wszelkie opinie, sugestie, doświadczenia, prosimy kierować na adres:
klub@b-and-g.pl



wróć do listy
  o B&G aktualności nowości nasze lody nasze ciasta polityka jakości konkursy promocje kontakt

Aktualności
9.10.2013
INSPIRACJE najmłodszych z ciasta francuskiego
Zabawa połączona z radością ożywiania kształtów. Przy pomocy najmłodszych z Ciasta francuskiego B&G można otrzymać takie właśnie słodk ...   »

1.10.2013
Sprawdź - Co nowego w ciastach francuskich?
Przygotowaliśmy nowe produkty na jesienne wieczory: Ciasto francuskie chłodzone 275g. oraz dla tych, którzy chcą mieć 10 porcji od r ...   »

1.9.2013
NOWE CIASTO CHŁODZONE 275g.
Zachęcamy do zakupu Ciasta francuskiego w wersji chłodzonej. Teraz Nowa receptura !!! Co poprawiliśmy: - dostosowaliśmy grubość do Waszych sugesti ...   »

18.12.2012
Teraz Ciasto francuskie z MASŁEM
Na życzenie naszych klientów, wprowadzamy nowy produkt Ciasto francuskie z dodatkiem masła. NOWA Forma ciasta - 10 sztuk PŁATKÓW/opa ...   »

7.4.2012
Nowe smaki lody w kuwetach na gałki !!!
DLA LODZIARNI, KAWIARNI - CAŁA HoReCa Polecamy !!!
...
  »

1.4.2012
Skosztuj Nowości jakie przygotowaliśmy na Lato 2012.
1.Milki fan - Prawdziwie Mleczny 2.Feliks   »

10.1.2012
Otrzymaliśmy CERTYFIKAT BRC !!!
Nasze starania i praca nad ciągłym doskonaleniem procesów produkcji tym samym naszych produktów znalazły kolejny raz potwierdzenie, otrzymaliśmy Certy ...   »

2.8.2011
Dotacje 2011
Zakończyliśmy wdrażanie projektu: „Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Małopolskiego Regionalnego Programu Operac ...   »

2.12.2010
CIASTECZKA FRANCUSKIE W 4 SMAKACH !
Prezentujemy nowe produkty, ciasteczka francuskie w 4 smakach: Już teraz kupisz w cukierniach patronackich adresy znajdziesz - klik ...   »

5.5.2010
Nowe Lody BANKIETOWE - SPRAWDŹ JEGO SMAKI!!
Prezentujemy nowy produkt w kubeczku : LODY BANKIETOWE połączyliśmy w nim nutę wanilii, adwokatu oraz smak cukierków kukułka.
...   »

2.5.2010
SMOCZA JAMA ŚMIETANKOWA
TERAZ w nowym smaku ŚMIETANKOWYM Z SOSEM KRÓWKA!!!! Zbieraj tatuaże oraz kolekcję motocykli, wymieniaj się z przyjació ...   »

22.3.2010
TOM III KSIĘGI LODÓW WYDANY
Zapraszamy w podróż do Baśniowej Krainy Legend krakowskich, obfitujących w różne smaki prz ...   »

23.3.2009
NOWE PRZEPISY KLUBU PRZYJACIÓŁ CIASTA FRANCUSKIEGO
Na Wielkanoc przygotuj nowe potrawy, desery i smakołyki
  »

1.3.2008
OTWÓRZ KSIĘGĘ LODÓW, POZNAJ SMAK PRZYGODY!!!
TOM I - KRAINA BAŚNI, NIE TYLKO DLA MŁODYCH!
TOM II - KRAINA POSZUKIWAŃ, NOWYCH DOZNAŃ, SMAKU.   »

25.9.2007
Przyłącz się do KLUBU PRZYJACIÓŁ CIASTA FANCUSKIEGO
Jeśli lubicie Państwo ekperymentować w kuchni, zaprezentujemy kilka pomocnych wskazówek - jak w sposób ciekawy, przyjem ...   »

2.4.2007
JUŻ WKTÓTCE, ZNAJDZIESZ MAGICZNĄ CZWÓRKĘ !
Dla wymagających klientów, przygotowaliśmy specjalne produkty DLA DWOJGA.... teraz każdy, może wywołać dodatkowe wrażenia, rozkoszując si ...   »

30.5.2006
KOLEJNA SERIA DESERÓW Organza
Dla spragnionych radości smaku, przygotowaliśmy kolejne desery Organza. Tym razem, desery Organza są w pojemnikach 900ml., tak aby w grupie pr ...   »

1.6.2005
ORGANZA !!!! - Seria Deserów w OWOCACH
Wprowadzamy serię nowych produktów Premium pod marką - Organza. Desery, poprzez wyszukaną kompozycję smaków oraz egzotyczne opakowan ...   »

0.0.0
NA DŁUGIE WIECZORY !!!!
Do potraw i nie tylko, polecamy: CIASTO FRANCUSKIE, które można wypełnić dowolnie skomponowanym farszem.   »

 

jak często jadasz lody?

jeden dziennie
jeden tygodniowo
jeden w miesiącu
nie jadam
wyślij
wyniki


 
 
o nas | aktualności | nasze lody | nasze ciasta | kontakt
© Copyright 2006 - B&G Krakowskie Lody z Rycerzykiem   powered by Insignia