PŁATKI CIASTA FRANCUSKIEGO Z MASŁEM 10sztuk po 45g.
pojemność 45 ml
ilość sztuk w kartonie 10 szt.
ilość kartonów na palecie 1120 szt.




Płatki Ciasta francuskiego z masłem 10 sztuk x 45g.
Każdy płatek ma wymiar 11x11cm, produkt rozwałkowany, świetnie nadaję się do przygotowywania: małych ciasteczek, mini przekąsek.
Dzięki temu, iż produkt jest zamrożony, płatki ciasta są idealnie płaskie, równe, nie przyklejają się do pergaminu i co ważne pozwala to w łatwy sposób przygotować różne ciasteczka, koperty z nadzieniem, wachlarzyki i inne ciekawe produkty.

10 PŁATKÓW Z CIASTA FRANCUSKIEGO, to może być twoich 10 pomysłów na coś słodkiego dla bliskich, rodziny czy gości.
CO O CIEŚCIE FRANCUSKIM WIEDZIEĆ TRZEBA...
Jeżeli chcesz przygotować z płatków: nadziewane ciasteczka lub np. roladki, należy potrzebną ilość płatków ciasta rozmrozić, tak aby w łatwy sposób nadawały się do formowania.

Czas rozmrażania ciasta zależy od stopnia jego zamrożenia i temp. otoczenia, np. w temp. pokojowej od 20 do 60 minut. Najlepszą jakość ciasta uzyskuje się przez rozmrożenie w lodówce. Podczas formowania ciasto powinno pozostać chłodne. Nie zaleca się też rozmrażać go w podwyższonych temperaturach - co najwyżej w kuchence mikrofalowej przy użyciu opcji rozmrażania na najwyższej mocy.
Ciasto można piec na pergaminach w którymi jest przełożone, jednak na blaszce, nie na szkle lub porcelicie.
Piekarnik należy nagrzać, o ile to możliwe, część dolną mocniej niż górną. Dekoracja z owoców lub jarzyn spowoduje, że ciasto urośnie jedynie w miejscach nie przykrytych. Nie zmniejszy to jednak jego smakowych wartości. Posmarowane przed pieczeniem jajkiem rozmąconym z odrobiną wody nabierze pięknego, złotego koloru.

PL Sposób przygotowania: Wyjmij zamrożone porcje z opakowania, rozłóż na stole i poczekaj ok. 1 godziny na rozmrożenie. Formuj i nadziewaj jeszcze chłodne ciasto. Przygotowane do pieczenia ciasto układaj na zimnej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 210ºC (o ile to możliwe nagrzej mocniej część dolną niż górną), przez 10 – 15 minut (w zależności od ilości i rodzaju nadzienia).
GB Method of preparation: Take the frozen dough out of the package, Put it on the table and wait for about 1 hour until it thaws. Form and stuff the cold dough. When it is ready for baking, put it on a cold backing sheet lined with baking paper. Preheat the oven to 210°C (if possible, warm the bottom part of the oven more than the top) and bake the dough for 10 - 15 minutes (depending on the amount and type of filling).
IT Metodo di preparazione: estrarre le porzioni surgelate dal pacchetto, disporle su un tavolo e attendere circa un’ora per lo scongelamento.Dare forma all’impasto e farcirlo ancora freddo. Disporre l’impasto pronto per la cottura in una teglia fredda foderata con carta da forno. Cuocere in forno preriscaldato a 210° C (se possibile, riscaldare maggiormente la parte inferiore che quella superiore) per 10 – 15 minuti (a seconda della quantità e del tipo di farcitura).
RUS Способ приготовления: Достать замороженные порции из упаковки, разложить на столе и подождать ок. 1 часа, чтобы разморозились. Формировать и заполнять начинкой еще холодное тесто. Приготовленное к выпечке тесто укладывать на холодный противень выложенный бумагой для выпечки. Печь в духовке нагретой до 210 ºС (если это возможно – нагрейте нижнюю часть сильнее, чем верхнюю), 10 - 15 минут (в зависимости от количества и рода начинки).

Wartość odżywcza produktu:/Nutritive value:/ Valore nutrizionale del prodotto:/ Питательная ценность продукта:100 g
Wartość energetyczna:/Energy value /Valore energetico:/ Энергетическая ценность:354 kcal/ккал 1481 kJ/кДж
Białko:/Protein:/ Proteine:/ Белок:3,9 g/г
Węglowodany:/Carbohydrate:/Carboidrati:/Углеводы: 40,2 g/г
Tłuszcz:/Fats/ Grassi:/ Жир:19,7 g/г

PL Produkt głęboko-mrożony. Nie zamrażać powtórnie. GB Deep-frozen product. Do not freeze again. IT Prodotto surgelato. Una volta scongelato, non ricongelare. RUS Глубокозамороженный продукт. Повторно не замораживать

wróć do listy
  o B&G aktualności nowości nasze lody nasze ciasta polityka jakości konkursy promocje kontakt

Aktualności
9.10.2013
INSPIRACJE najmłodszych z ciasta francuskiego
Zabawa połączona z radością ożywiania kształtów. Przy pomocy najmłodszych z Ciasta francuskiego B&G można otrzymać takie właśnie słodk ...   »

1.10.2013
Sprawdź - Co nowego w ciastach francuskich?
Przygotowaliśmy nowe produkty na jesienne wieczory: Ciasto francuskie chłodzone 275g. oraz dla tych, którzy chcą mieć 10 porcji od r ...   »

1.9.2013
NOWE CIASTO CHŁODZONE 275g.
Zachęcamy do zakupu Ciasta francuskiego w wersji chłodzonej. Teraz Nowa receptura !!! Co poprawiliśmy: - dostosowaliśmy grubość do Waszych sugesti ...   »

18.12.2012
Teraz Ciasto francuskie z MASŁEM
Na życzenie naszych klientów, wprowadzamy nowy produkt Ciasto francuskie z dodatkiem masła. NOWA Forma ciasta - 10 sztuk PŁATKÓW/opa ...   »

7.4.2012
Nowe smaki lody w kuwetach na gałki !!!
DLA LODZIARNI, KAWIARNI - CAŁA HoReCa Polecamy !!!
...
  »

1.4.2012
Skosztuj Nowości jakie przygotowaliśmy na Lato 2012.
1.Milki fan - Prawdziwie Mleczny 2.Feliks   »

10.1.2012
Otrzymaliśmy CERTYFIKAT BRC !!!
Nasze starania i praca nad ciągłym doskonaleniem procesów produkcji tym samym naszych produktów znalazły kolejny raz potwierdzenie, otrzymaliśmy Certy ...   »

2.8.2011
Dotacje 2011
Zakończyliśmy wdrażanie projektu: „Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Małopolskiego Regionalnego Programu Operac ...   »

2.12.2010
CIASTECZKA FRANCUSKIE W 4 SMAKACH !
Prezentujemy nowe produkty, ciasteczka francuskie w 4 smakach: Już teraz kupisz w cukierniach patronackich adresy znajdziesz - klik ...   »

5.5.2010
Nowe Lody BANKIETOWE - SPRAWDŹ JEGO SMAKI!!
Prezentujemy nowy produkt w kubeczku : LODY BANKIETOWE połączyliśmy w nim nutę wanilii, adwokatu oraz smak cukierków kukułka.
...   »

2.5.2010
SMOCZA JAMA ŚMIETANKOWA
TERAZ w nowym smaku ŚMIETANKOWYM Z SOSEM KRÓWKA!!!! Zbieraj tatuaże oraz kolekcję motocykli, wymieniaj się z przyjació ...   »

22.3.2010
TOM III KSIĘGI LODÓW WYDANY
Zapraszamy w podróż do Baśniowej Krainy Legend krakowskich, obfitujących w różne smaki prz ...   »

23.3.2009
NOWE PRZEPISY KLUBU PRZYJACIÓŁ CIASTA FRANCUSKIEGO
Na Wielkanoc przygotuj nowe potrawy, desery i smakołyki
  »

1.3.2008
OTWÓRZ KSIĘGĘ LODÓW, POZNAJ SMAK PRZYGODY!!!
TOM I - KRAINA BAŚNI, NIE TYLKO DLA MŁODYCH!
TOM II - KRAINA POSZUKIWAŃ, NOWYCH DOZNAŃ, SMAKU.   »

25.9.2007
Przyłącz się do KLUBU PRZYJACIÓŁ CIASTA FANCUSKIEGO
Jeśli lubicie Państwo ekperymentować w kuchni, zaprezentujemy kilka pomocnych wskazówek - jak w sposób ciekawy, przyjem ...   »

2.4.2007
JUŻ WKTÓTCE, ZNAJDZIESZ MAGICZNĄ CZWÓRKĘ !
Dla wymagających klientów, przygotowaliśmy specjalne produkty DLA DWOJGA.... teraz każdy, może wywołać dodatkowe wrażenia, rozkoszując si ...   »

30.5.2006
KOLEJNA SERIA DESERÓW Organza
Dla spragnionych radości smaku, przygotowaliśmy kolejne desery Organza. Tym razem, desery Organza są w pojemnikach 900ml., tak aby w grupie pr ...   »

1.6.2005
ORGANZA !!!! - Seria Deserów w OWOCACH
Wprowadzamy serię nowych produktów Premium pod marką - Organza. Desery, poprzez wyszukaną kompozycję smaków oraz egzotyczne opakowan ...   »

0.0.0
NA DŁUGIE WIECZORY !!!!
Do potraw i nie tylko, polecamy: CIASTO FRANCUSKIE, które można wypełnić dowolnie skomponowanym farszem.   »

 

jak często jadasz lody?

jeden dziennie
jeden tygodniowo
jeden w miesiącu
nie jadam
wyślij
wyniki


 
 
o nas | aktualności | nasze lody | nasze ciasta | kontakt
© Copyright 2006 - B&G Krakowskie Lody z Rycerzykiem   powered by Insignia